GRANNSAMVERKAN

Aktuell upplysning från Närpolisen.

För kännedom har vi haft två tillfällen då personer med olika förespeglingar lurat sig in hos äldre personer.

 
Utgårdsvägen 5, 141118, 14.45
Målsägande, en kvinna född 26, blev uppringd av en kvinna som presenterade sig som sjuksköterska från vårdcentralen. Kvinnan ville komma in hos målsägande för att göra en hälsoundersökning. När de kom var de två st och medans den ena påbörjade undersökningen så ville den andra låna toaletten. Målsägande blev dock misstänksam då kvinnans toalettbesök drog ut på tiden. När hon tittade efter så hittade hon kvinnan inne i sovrummet. När målsägande skrek att hon skulle ringa polisen så sprang de ut från lägenheten.
Dom fick med sig en större summa pengar.

Inget signalement angivet i anmälan.

Det här är ett tillvägagångssätt som förekommit på flera ställen i länet den senaste tiden.

Odenvägen 6. 141118, 15.15
En man har ringt på målsägandes porttelefon och sagt att han är på plats för att kontrollera elementen i målsägandes lägenhet. Målsägande, en kvinna född 21, släpper in mannen som uppger sig vara från HSB. Målsägande följer med mannen runt i lägenheten. Mannen lämnar sen lägenheten och säger att han ska komma tillbaks följande dag vilket han inte gör.


Signalement
Ca 25 år, mörkhårig, utländskt utseende, kraftig kroppsbyggnad, ca 180 cm, mörka kläder, talade dålig svenska, bar på en bok han antecknade i.
    

Lars Backelin
Närpolisen Haninge
0733-315 749
lars.backelin@polisen.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter