INFORMATION

Hej

Jag har roat mig med att test kapaciteten på mitt bredband idag. Jag betalar för 250/250 Mbit/s men kom inte ens upp i 100 Mbit/s vare sig på ned eller uppladdning. Jag har testat via www.bredbandskollen.se
Jag började med att följa den guide som finns inne på Mitt Telia (inloggad med bankid)
Efter det att guiden var klart och jag fortfarande inte var nöjd kunde jag fylla i mitt telefonnummer och blev en stund senare uppringd av en tekniker från Telia. Vi gjorde tillsammans ett flertal tester med samma resultat. Jag har inte bättre fart än knappt 100 mbit.
 
Detta resulterade i en felanmälan som ska vara åtgärdad inom 3 dagar dvs senast på onsdag. Förmodligen är det någon utrustning som behöver bytas i något av våra skåp här i området. Jag bad henne notera att detta problem inte bara gäller mig i området.
 
Ni som kan, gör gärna samma felanmälan till Telia som jag har gjort. Flera felanmälningar sätter högre press på Telia.
När ni testar tillsammans med teknikern från Telia kommer de att uppmana er att koppla in din dator direkt med kabel in i fiber-boxen så förbered gärna för det.
 
 
 
Med vänlig hälsning
Jessica Klagsmark

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter