INFORMATION FRÅN GRANNSAMVERKANS MÖTE

Minnesanteckningar från Grannsamverkansmöte den 4 oktober 2015.

 

Polisen har just besökt nattvandrargänget i Jordbro. Bitte påtalar det goda samarbetet och nya nattvandrare är alltid välkomna. Gå gärna in och titta på nattvandring.nu. Som gammal skolfux på högstadiet kan jag verkligen rekommendera föräldrar till tonåringar att bli nattvandrare. Det är otroligt roligt att träffa ungdomarna i sitt rätta element om jag får uttrycka mig så. De egna barnen kan ju alltid låtsas att de inte känner er.

Samverkansavtalet mellan polis och kommun har kommit långt och väntas vara helt klart till årsskiftet. Det har redan visat sig ha många fördelar t.ex. i Brandbergen där det har varit stökigt bland ungdomarna. De flesta instanser har varit inkopplade och just nu är det lugnare än på länge.

”Beckis” är på en tvåveckors kurs i våldsbejakande extremismen. Hoppas vi får ta lite del av hans nya kunskaper under hösten.

De flesta poliser har fått en halv dags föreläsning om ensam agerande våldsverkare.

Polisens bedrägericentrum har haft en halv dags föreläsning för PRO, Socialtjänst, Hemtjänst med flera och detta kommer senare i höst ut till de olika organisationerna för att gemene man ska kunna delta i studiecirkelformat mot bland annat bedrägerier mot äldre och framför allt mot äldre kvinnor som är mer utsatta. Bitte påtalar att det är oerhört viktigt att alla brott, även mindre anmäls så att polisen kan se ett mönster och agera därefter. Att ta fula fiskar på bar gärning hör dessvärre inte till vanligheterna.

Bostadsinbrotten från den 1 januari till den 22 september har på Södertörn varit 637 stycken, en ökning med 23 procent från förra året.

Glöm inte att läsa nyhetsbrevet för september månad.

Margaretha

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter