MINNESANTECKNINGAR FRÅN NÄRPOLISEN 7 SEPTMBER

Grannsamverkans möte med polisen den 7 september 2016.

 
Nya grannsamverkansområden är Muskö, Ornö och Vendelsö.
Under sommaren har tjuvarna varit mycket kreativa och de är svåra att kartlägga. De är medvetna om att de inte ska lämna ifrån sig fingeravtryck eller DNA. Det har varit 37 st inbrott under sommaren och de flesta har ägt rum runt Vendelsö. Även de fastigheter som har larm har drabbats, det är populärt att manipulera larm med störningssändare. Tänk på att titta er runt när ni larmar bilen på tex stora köpmarknader. Kontrollera flera gånger att bilen verkligen är låst. Är ni på baksidan av huset så lås den andra sidan ordentligt. Sover ni så se till att fönster och dörrar är låsta.

Grannsamverkansfolket som kör runt i bilar har vid flera tillfällen stött på olåsta dörrar där fastighetsägaren har varit och handlat eller varit ute med hunden. Det är dumt att göra det så lätt för de fula fiskarna.
Om ni uppfattar något märkligt så ring till den nya
TIPSTELEFONEN: 0734-256447.
 
Polisen kommer att fortsätta med möten när det gäller Nattvandrarna i hela kommunen. Om ni vill delta i detta hedervärda uppdrag så ta kontakt med polisen eller gå in på nattvandrarna.nu.
Den 1 oktober är det Äldre Mässa i Haninge kommunhus för hugade spekulanter.
 
Det pågår en utredning om en blottare i Jordbro som visat upp sig utanför skolorna. Dock finns ingen misstänkt men däremot vet man att han åker på en svart cykel med vit text och med guldfärgade fälgar.
Det har varit stökigt i Brandbergens Centrum under sommaren, detta har spritt sig lite till Haninge Centrum. På Lyckebyskolan har det varit lite stökigt under skolstarten.  Självklart jobbar man med detta tillsammans med föräldrarna.

I förra veckan var det en skjutning på Poseidons Torg, ingen blev skadad men en man är gripen.

I Hågaområdet har det förekommit omfattande dieselstölder.
Under sommaren har det förekommit flera sk street race, den sista var ”Sverigekuppen” som förlorades till Dalarna. Polisen berättar att det är väldigt välorganiserat och det är stora pengar involverade. De har i regel inte en chans att stoppa dessa race, på några minuter har de bytt plats.

Den 13 september är det Haninge dagen på Posiedons torg samtidigt som det är ett stort cykellopp som kommer att starta i Stockholm och senare via Haninge och fler vägar kommer att spärras av.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter