MINNESANTECKNINGAR FRÅN NÄRPOLISEN DEN 3 APRIL

Grannsamverkansmöte med polisen måndagen den 3 april 2017!

Bitte poängterar det viktiga med att anmäla samtliga brott till polisen! Icke minst med tanke på försäkringsbolagens krav därom. När polisen undersöker brottsplatser letar de alltid efter tex skruvmejslar, skoavtryck osv. Dessa sparas och jämförs med nya beslagtagna saker och avgjutningar från diverse märken och förr eller senare menar Bitte så hittar man en förövare.

Nu när det blir varmare så varnas vi för baksidor med skyddad insyn. Glöm heller inte att låsa dörrar när ni är hemma eller på baksidan och fixar i trädgården.

Flera av oss har installerat nya fönster och enligt polisen behöver tjuvarna inte ens ha sönder dem för att komma in, det räcker med att trycka på ett visst sätt på karmen så öppnas de automatiskt.

Vi rekommenderas att nattetid ha en lampa lysande i ett av fönstren.

Just nu är det attraktivt att stjäla trädgårdsredskap, däck osv. Byggarbetsplatser är också drabbade och man drar sig inte för att stjäla mycket stora och tunga arbetsfordon.

Några båtstölder är uppklarade!

Kommunpolisen har utbildat ett antal krögare i Haninge och Nynäshamn om drogrelaterade problem.

Lyckebyskolan är fortfarande under polisens lupp och man arbetar mycket mot droger.

Inför Valborg försöker man få igång nattvandring på de flesta ställena i kommunen, inklusive Dalarö!

Just nu finns det en ”minigrupp” av två poliser som samarbetar med två poliser från Farsta och de koncentrerar sig på trafikövervakning och andra trafikbrott.

Den 18 april får Haninge tre polisaspiranter som ska vara här i sex månader.

I dag fick vi klart för oss att Bittes tjänst inte kommer att ersättas. De tre kommunpoliserna kommer inte ha tid att träffa oss en gång i månaden. Vi får hoppas att det blir två gånger per termin. Hur det blir med månadsbrevet vet vi inte!

Jag kan verkligen rekommendera att ni via Facebook läser de mycket läsvärda rapporterna som gruppbefälen inom polisen skriver!  De brukar finnas tillgängliga på måndagseftermiddagen!
 
Margaretha

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter