MINNESANTECKNINGAR FRÅN NÄRPOLISEN DEN 2 OKTOBER

Grannsamverkansmöte med polisen måndagen den 2 oktober 2017
 
Den rapport ni fick nyss är skriven av de poliser som from och med nu sköter rapporteringen till oss grannsamverkare. I dag är det Bitte som håller i sitt sista möte med oss grannsamverkare innan hon går i pension.

Båtsamverkan fungerar inte tillfredställande, man gör dock ett nytt försök och håller ett möte inom snar framtid på Gålö.

Båtstölderna är otroligt professionellt genomförda med en stor arsenal av verktyg som svets och annat dylikt och självklart har de våtdräkter.

Samverkan mellan båtpolis och kommunpolis är mycket viktigt för rätt information och att påföljande åtgärder blir så effektiva som möjligt.

När det gäller inbrott i lägenheter har tjuvarna börjat med att montera ut hela brevlådeintaget.

Bitte varnar oss för tjuvar som försöker efterlikna unga män med sportväskor med plats för tex hockeyklubbor! Där förvarar man istället diverse lämpliga verktyg!

Det är stökigt bland ungdomarna i flera av våra områden, tex Jordbro, Västerhaninge och Sågen. Det är ungdomar mellan 10 och 18 år som är provocerande, vandaliserar och är allmänt kaxiga och störiga. Självklart finns det ett samarbete med socialtjänst och föräldrar.

Polisen har äskat medel för ytterligare två kommunpoliser till Jordbro!

Bitte betonar att nu när det blir mörkare tider så är det mycket viktigt att vi är observanta och delger varandra alla konstigheter med diverse figurer som springer på våra tomter.

På FB kunde vi läsa att det var inbrott på Vintervägen i helgen!

From den 15 december kommer det att finnas en ”funktionsbrevlåda” på adressen: grannsamverkan-haninge.stockholm@polisen.se
Observera att detta inte är ett tipsforum!
 
Margaretha

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter