GRANNSAMVERKANSMÖTE

Minnesanteckningar från grannsamverkansmöte med polisen måndagen den 28 oktober 2019!

Rån mellan ungdomar ligger på konstant nivå just nu, men nu riktas det ett varningens ord till ungdomar med dyra märkesjackor!

Åldringsbrotten ligger på 4st i Stockholm! Det som förekommit är att någon ringer och berättar att barnbarnet behöver akut pengar till tex ett bilköp, så är du hygglig och kommer till närmaste bankomat så fixar vi det! Det sitter två gripna personer gripna i Stockholm!

Vid stora köpcentra har det förekommit att någon följt med ut till parkeringen och just som man satt sig för att backa ut är det någon som dunkar till bilen och naturligtvis går man ut för att se vad som hänt. Då passar en annan filur på att sticka in handen och sno handväskan!

Det förekommer fortfarande bränder av bilar och senast i Tyresö på Granängsringen.

Stor polissatsning i Jordbro överlag eftersom det händer mycket där just nu! Det är bla ärendet med frisörsalongen som är angeläget att få bukt med. Det finns stor oro kring nyrekrytering av yngre personer till de kriminella gängkretsarna. Polisen har också bekymmer med att folk inte vågar vittna.

Rivningen av Jordbromalmsskolan är uppskjuten!

Incidenten med den påkörda och avlidna hunden i Jordbro visade sig vara en olycka! En trettonårig kille som lånat en moped och som uppenbarligen inte var körkunnig!

Bostadsinbrotten sticker inte ut i antal.

I Haninge Centrum har det förekommit stölder av kassalådor!

Sex fritidsgårdar har slagit igen och fler blir det under våren! Orsaken är ekonomisk samt att de enligt uppgift inte är så välbesökta .

Appen ”Safeland” används inte av polisen!

Grannstödsbilarna önskar flera förare! Man kör två dagar i månaden!
Det finns inga större illegala bosättningar i Haninge, däremot skräpar Eu immigranterna ner lite här och var.

Medborgardialogerna fortsätter under nästa år!

Polisen tipsar om att istället för att ringa till polisen för att twx anmäla är det bättre att maila på www.polisen.se
 
Margaretha

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter