GRANNSAMVERKANSMÖTE

Möte med polisen angående grannsamverkan måndagen den
10 februari 2020!

 

  • Under de två sista månaderna har det varit 31 inbrott/inbrottsförsök
  • Under morgondagen kommer ”Backis” att skicka oss en skriftlig rapport om den sista perioden.
  • Det har varit en relativt lugn start på året, förutom den sista veckan då inbrotten ökat och där sticker Västerhaninge ut lite med fler inbrott. Tjuvarna har tagit för vana att använda stegar och ta sig uppåt. Det har också hänt att de klättrar upp via stuprör och tar sig in via balkonger eller fönster. Att lyfta ut hela fönstret är gammalt, nu slår man helt enkelt sönder rutan.
  • Larm i bostäder har varit och är ett ämne för diskussion. Polisen framhåller att det är ett mycket bra komplement till tex Grannsamverkan, speciellt om larmet är utrustat med kamera. Man ska dock vara medveten om att det tar tid innan polisen hinner fram och det vet tjuvarna. Oftast har de redan tagit till flykten när väl polisen är på plats.
  • Generellt minskar inbrotten i landet men bedrägerierna och rånen ökar, brotten/bedrägerierna mot äldre ökar!
  • Bilbränder förekommer fortfarande i vår kommun!
  • Narkotikan flödar som tidigare även i de flesta av våra skolor!
  • Kostnaderna för vandalisering/skadegörelse har minskat och detta tros bero på den ökade kameraövervakningen!


Margaretha

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter