HELGRAPPORT FRÅN POLISEN


HELGRAPPORT

 
Helgen har inneburit högt arbetstryck för patrullerna men glädjande är att se att civilkurage hos boende i ett område satte käppar i hjulet för tjuvarna.
 
HANINGE
Rån, Ringvägen i Västerhaninge, fredag den 6 november, kl. 12.15. En ung man blir omringad av andra unga män som uppträder hotfullt och kräver att få målsägandens mobiltelefon.
 
Misshandel, Österport, Handen, fredag den 6 november, kl. 16.20. Två förare ryker ihop gällande en trafikincident varpå den ena slår den andra föraren i ansiktet.
 
Misshandel i Vendelsö, lördag den 7/11. En kvinna blev misshandlad, mannen gripen.
 
Misshandel i Tungelsta, lördag den 7/11. Familjebråk resulterade i misstanke om misshandel, olaga hot och skadegörelse.
 
Inbrottsstöld i bostad genom att bryta upp lägenhetsdörren, Skyttens Gata, Brandbergen, fredag den 6 november, mellan kl. 08.50 - 15.10.
 
Stöld av katalysator, Toyota Prius. Gränsvägen i Västerhaninge, tisdag den 3/11 - fredag den 6/11.
 
Försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, Backvägen i Tungelsta, lördag den 7/11, kl. 04.20. Målsägande som hör ljud från gårdsplanen ser att flera män försöker stjäla en bil tillhörande målsägande, ägaren rusar ut, blir hotad av gärningsmännen varav en av männen tar fram en kniv, gärningsmännen avviker från platsen utan att få med sig något fordon.
 
Häleri i Tungelsta, lördag den 7 november, kl. 07.45. Vid en husrannsakan påträffas tre fordon som var anmälda stulna. Flera misstänkta personer.
 
Försök till inbrottsstöld i bostad genom att montera bort fönster, Asplunds Väg i Vega.  Någon gång mellan den 17/10 - 7/11.
 
Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Backvägen, Västerhaninge, lördag den 7/11, kl. 22.30. Vittne ser flera män försöka stjäla grannens fordon och ingriper och tumult uppstår, gärningsmännen hotar och avviker från platsen men tvingas överge den stulna bilen efter några meter.
 
Stöld i butik, Österport i Handen, söndag den 8/11, kl. 20.45, tre personer gripna.
 
Narkotikabrott genom eget bruk på Vallavägen i Handen, fredag den 6 november, kl. 16.00. Vid kontroll av flera ungdomar misstänktes två unga män för narkotikabrott.
 
Narkotikabrott genom eget bruk i Jordbro, lördag den 7/11, kl. 14.30. En man misstänks för eget bruk och olaga hot samt anmäler att han själv att han blivit misshandlad.
 
Ofredande i Tungelsta. Målsägande anmäler sin granne som ska ha ofredat målsägande och de närmast boende under en lång tid.
 
Vårdslöshet i trafik och ofredande på Moränvägen i Jordbro, lördag den 7/11, kl. 15.40. En man framför ett fordon vårdslöst.
 
Bedrägeri i Handen, fredag den 6/11. En äldre man blir uppringd av en okänd man som vill sälja en mobiltelefon. Mannen dyker sedan upp hos målsäganden för att sälja en ny telefon för 20 kronor och passar då på att lura till sig koder och bankkort. Senare upptäcks att ett större belopp dragits från målsägandens konto.
 
NYNÄSHAMN
 
Skadegörelse och ofredande i Nynäshamn, fredag den 6/11. En kvinna ska ha hällt lim i ett lås och på flera sätt trakasserat målsägande.
 
Rån i Nynäshamn, onsdag den 4/11. En ung man uppger att han blir misshandlad och rånad på sin ytterjacka och halsband av flera unga män.
 
Olovlig körning, Centralgatan i Nynäshamn, fredag den 6/11, kl. 21.00, en A-traktor kontrolleras och bedöms kunna framföras i en hastighet av mer än 30 km/h, föraren rapporteras för olovlig körning.
 
Misshandel, Heimdalsvägen, Nynäshamn, lördag den 7/11, bråk mellan två kvinnor på en restaurang.
 
Olaga Intrång i Nynäshamn, lördag den 7/11, kl. 16.00. En man har olovligen berett sig tillträde till ett sommarhus, gripen.
 
Hoppas ni får en bra dag!
Lana, kommunpolis

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter